26 de juliol del 2011

El torrent del Molinot, a la Pocafarina

Tant al Montnegre com al Corredor, hi ha uns pocs indrets que coneix tothom i molts d'altres desconeguts per a la majoria. A la obaga de Sant Andreu del Far hi ha el sot del torrent del Molinot o de can Móra, que baixa del veïnat de la Pocafarina. 

Des de l'edifici dels Maristes de Llinars, és ben recomanable una passejada d'un quilòmetre i mig fins un petit pla on la vegetació que beu de l'aigua del torrent s'enfila fins una alçada de més enllà dels vint metres. En aquest curt trajecte és remarcable la varietat d'arbres: llorers, saüquers, verns, castanyers, sureres, pins, alzines, arboços, roures, lledoners, que atenyen el seu màxim esplendor en aquest pla, amb uns avellaners dignes de les millors avellanoses del Montnegre, i un sotabosc on destaquen esponeroses les falgueres mascle i l'aromàtica tarongina. Pel camí, ja hi floreix l'herba de sant Joan i la ginesta.
És aconsellable deixar el vehicle a l'aparcament del costat dels Maristes, el camí que cal agafar és el que passa entre l'edifici i l'aparcament, seguint sempre el principal, i en menys de mitja hora hi sereu. La panoràmica del Montseny i la Calma des dels Maristes també és esplèndida, i si sou amants de les coses antigues, uns 200 metres més enllà hi ha un pou de glaç a l'entrada d'un restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada