26 de gener del 2021

Pineda tomba la moció sobre camins antics del Montnegre

Aquest dijous 28 de gener es debatrà la moció presentada per ERC i CUP, a Tordera, sobre camins antics del Montnegre. Mentrestant, al Ple del 25 de gener de Pineda, el grup municipal d'ERC ha presentat una moció similar a la de Calella. Tot i que els tres grups a l'oposició hi han votat a favor, els socialistes hi han votat en contra, fent prevaler la seva majoria absoluta.

M'he sentit amb l'obligació d'aclarir algunes afirmacions del regidor socialista, Sr. Macip, que he fet arribar a ell i als portaveus dels grups d'ERC, En Comú i JxCat, amb el text que publico aquí:

Corriol del Puig de la Torre


Bon dia.

Després de sentir la presentació i debat de la moció sobre camins del Montnegre, al Ple del 25 de gener, i com a persona que he denunciat públicament les males pràctiques de la Diputació en aquest tema, em sento amb l’obligació, primer, d’agrair el suport dels grups d’ERC, En Comú i JxCat, i en segon lloc, de desmentir rotundament unes afirmacions del Sr. Macip. A tots vostès adreço aquest correu.

El Sr. Macip ha dit, textualment: “Modificacions als camins, i tant, és que per fer el manteniment, la natura avança i de vegades es desmunten camins i s’han d’endreçar, i tot això té uns informes tècnics al radere”.

Sapigueu que aquests camins antics, en ser estrets i de pendent moderat, aguanten segles amb una erosió inapreciable. Si algun manteniment els cal de tant en tant és algun cop de dall per desbrossar alguna mata o branca baixa, de cap manera fer-hi entrar una gran màquina per eixamplar el camí per permetre-hi el pas de camions. La realitat és aquesta, s’ha fet per això i no per a un manteniment, el manteniment caldrà a partir d’ara perquè amb les noves característiques aquests camins sí que s’erosionen ràpidament, com podeu veure amb el del Collet del Vent, justament on es va vulnerar clarament la normativa de la pròpia Diputació referent a pendents i talussos.

Creure a ulls clucs un informe redactat pel mateix tècnic responsable de l’acció que es denuncia és força temerari, no es podia pas esperar que ell mateix anés en contra d’allò que n’és responsable. La meva resposta a aquest informe la podeu llegir aquí, si és del vostre interès.

El Sr. Macip diu que ens hem d’apropar a la realitat, i com que diuen que una imatge val més que mil paraules, a l'enllaç anterior trobareu imatges de l’estat dels camins afectats, abans i després de l’acció de la Diputació. Però encara ens hi podem apropar més, i si algú de vostès ho vol, estaria encantat de poder-vos-ho mostrar personalment sobre el territori quan acabi el confinament municipal.

Agraït per la vostra atenció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada